Alan Walker ga pris til USF Verftet

I dag ble Alan Walker tildelt musikkeksportprisen for 2017. Prisen består av en Spellemann-statuett og et stipend på 100.000 kroner fra Kulturdepartementet. Prisvinneren skal gi stipendet videre til den eller de som la forutsetningene, bidro til å skape muligheter, og motiverte prisvinnerens musikalske utvikling. I fjor valgte Kygo å gi stipendet videre til Brak i Bergen. Alan Walker ville gi stipendet til oss.

Leder for USF Verftet - Ivar C. Vogt - er superglad:

– Tusen takk til Alan Walker, og jeg er veldig glad for å motta stipendet på vegne av USF Verftet. I og med at dette stipendet heter “Det var her det begynte” er det naturlig for oss å tenke på hvordan vi kan bruke pengene til å hjelpe frem neste generasjon med bergensmusikere og musikkbransje.

De mange musikkaktørene som holder til i USF-huset, bl.a. Brak, jazzmiljøene, AKKS, Made og andre musikere og management utgjør en unik og kreativ musikkfabrikk i Norge. Herfra kommer det både stjerneskudd og store internasjonale musikksuksesser. Stipendet vil gi enda flere artister og bransjen mulighet til å bruke fasilitetene og miljøet på USF.

Eksportprisen ble etablert av Music Norway i 2016 i samarbeid med Spellemann. Kygo ble den første vinneren. Eksportprisen er heder og ære til de som fremmer norsk musikkeksport og som stimulerer en hel bransje til å satse internasjonalt. Eksportprisens stipend på 100.000 kroner har fått navnet «Det var her det begynte». Stipendet skal vinneren donere til en viktig kilde som utgjorde et miljø og skapte forutsetninger som motiverte prisvinneren til å lage og jobbe med musikken sin.